Specificaties van de mestverwerkings installatie

Besparen met eigen mest!

Verwarm uw eigen boerderij.
Verwarm uw eigen huis en schuren met uw eigen brandstof. U kunt van uw eigen mest pellets maken en deze stoken in een speciale pellet kachel. Daarnaast kunt u uw gehygiëniseerde mest verkopen voor export, los gestort of in pellets, en betaalt u niet voor het afvoeren van uw mest, maar levert uw mest geld op.

Hygiënisatie

Hygiëniseren van uw mest maakt dat uw mest exportwaardig wordt. De mest kan ook voor box strooisel gebruikt worden op melkveebedrijven. De mest wordt een uur op minimaal 70 graden verhit waardoor de ziektekiemen eruit zijn. Hierdoor is het uitstekend geschikt als een zacht rustbed voor de koeien en hoeft u zich geen zorgen te maken over ziekten.Opslag & verwerking op boerderijschaal

U kunt uw mest verwerken tot een kunstmestvervanger. Deze kan in brokkensilo’s , als pellets, of los gestort in sleufsilo’s worden opgeslagen. Verwerken kan snel en eenvoudig door met een (kunst)meststrooier het secuur en eenvoudig uit te rijden over het land.De pellets die geperst zijn kunnen gebruikt worden als brandstof voor de kachel om uw huis en de schuren van uw boerderij te verwarmen.

Een groot voordeel van dit product als vaste stof ( pellets ) is dat u het vrijwel het hele jaar door mag uitrijden. En u heeft hiervoor geen zware landbouwmachines nodig. Op klei en veengrond mogen de pellets sowieso het hele jaar door worden uitgereden. Hierdoor raken uw kelders niet vol met mest en draagt u bij aan de flora en fauna omdat er niks meer kapot gereden wordt met zware machines en injecteurs.

Transport en eigen verbruik

Mineralen worden organisch gebonden, waardoor uitspoeling veel minder aan de orde is. Door de droge mest is het transport en het uitrijden veel goedkoper en beter voor het milieu, omdat er zo’n 65% minder water vervoerd hoeft te worden.

U heeft dus veel minder brandstof nodig en veel minder uren voor het uitrijden van uw mest omdat het water niet meer verplaatst hoeft te worden. Wat dan nog in de vrachtwagens zit is puur mest.

De ontwikkeling van deze machine is mede mogelijk gemaakt door subsidies van LTO Noord, door ministerie van economische zaken landbouw en innovatie.Lid van Fedecom


Hoe werkt het?

Bekijk de film met uitleg van Bart Wolbers

Bart Wolbers over mest verwerken

Heeft u vragen?

Wij gaan graag met u om tafel

Ook op uw boerderij mest verwerken

Onze mestverwerkingsinstallatie

Lees alles over onze oplossing

Varkensmest verwerken

Wilt u een demonstratie?

Wij gaan graag met u om tafel

Alles over de mestverwerkings installatie van Wolbers

Mest verwerken op eigen boerderij

Dé oplossing voor het mestoverschot